Denne personvernerklæringen er ment å hjelpe deg som er boligkjøper, kommer i kontakt med oss som potensiell boligkunde, eller er en kontaktperson hos enten leverandør eller samarbeidspartner til å forstå hvilke personopplysninger vi behandler om deg. Erklæringen beskriver hvorfor vi samler inn personopplysningene, hvordan de brukes av oss, samt hvilke rettigheter du har. Behandlingen av personopplysninger som beskrevet i denne personvernerklæringen er nødvendig for at vi skal kunne tilby våre tjenester og utføre vår daglige virksomhet.

Personvernerklæringen omfatter Varmbo AS og datterselskapene Varmbo Bolig AS og Varmbobygg AS, samt andre selskaper våre kunder har kjøpt bolig i.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er alle former for data, informasjon, opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Det avgjørende er om disse direkte eller indirekte (i kombinasjon med andre opplysninger) kan identifisere en fysisk person. Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg, og å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

Personopplysninger om potensielle og eksisterende kunder

Hvis du er en registrert boligkunde eller mulig boligkunde kan vi lagre følgende personopplysninger: Navn, telefonnummer, adresse, epostadresse. Om du er eksisterende boligkunde kan vi i tillegg registrere fødselsdato og fødselsnummer.

Har du kjøpt bolig hos oss vil også din epostkorrespondanse, historikk og oppfølging av boligen bli lagret for å kunne gi deg best mulig oppfølging ved henvendelser. Eksisterende kunder hos oss kan få tilsendt epost for å oppdatere sine kontaktdata for videre oppfølging i garantiperiode.

Varmbo deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre brukeropplevelse, og kunne avholde møte direkte med leverandør.

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:

  • Lov om bokføring

Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold via e-post, til post@varmbo.no.

Personopplysninger om besøkende på nettsiden

Når du besøker vår nettside vil vi i den forbindelse behandle følgende opplysninger om deg:

–          loggfiler som f.eks. IP-adresser, nettlesertype, operativsystemer samt bruk og navigasjon på våre nettsider.

Personopplysninger som samles inn i forbindelse med ditt besøk på nettsiden benyttes for følgende formål:

–          For å tilby deg en bedre og mer tilpasset opplevelse mens du besøker nettsiden. Opplysningene brukes også får å føre statistikk over hvilke sider som er mest besøk og på hvilket tidspunkt for å tilpasse innholdet bedre til våre besøkende på nettsidene.

Personopplysninger om leverandørers kontaktpersoner

Varmbo får levert tjenester fra ulike leverandører. For å kunne inngå avtaler om levering av produkter og tjenester vil vi samle inn opplysninger om potensielle og eksisterende leverandørers kontaktpersoner, herunder:

–          Navn, telefonnummer og e-postadresse

Personopplysninger som samles inn i forbindelse med leverandørkontakt benyttes for følgende formål:

  • For å kunne forhandle med potensielle leverandører
  • For å inngå avtale med nye leverandører
  • For å forvalte eksisterende leverandørforhold
  • For å avslutte avtale med leverandør

Disse opplysningene kan også overleveres våre boligkjøpere slik at det kan avholdes kundemøter direkte mellom leverandør og sluttkunde.

Personopplysningene oppbevares så lenge vi har et kundeforhold med leverandøren, hvis du skifter jobb, stilling eller slutter kan du kontakte oss for få begrenset, endret eller slettet personopplysningene dine.

Markedsføring og undersøkelser

Som registrert kunde kan du få tilbud om ulike nyhetsbrev, kampanjer og viktige meldinger som du kan melde deg av til enhver tid hvis du ikke ønsker å delta. Interessenter og besøkende vil ikke motta noen form for reklame såfremt man ikke har lagt inn kontaktinformasjon og samtykket til å bli kontaktet.

Personopplysningene oppbevares så lenge det er salg av boliger i det aktuelle prosjektet. Det kan også være flere byggetrinn eller lignende prosjekter i nærheten. Alle våre boligkjøpere blir kontaktet i forbindelse med kundetilfredshetsundersøkelse, enten fra oss eller en av våre samarbeidspartnere.

Cookies – Informasjonskapsler

Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id og informasjonskapsler. Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester og søkemotorer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss. Gjennom analyse av din atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg, og å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

Rettigheter

Som registrert har du rett til å be oss om innsyn i de personopplysninger vi oppbevarer og behandler om deg. Vi har også et ansvar for å slette personopplysninger som ikke lenger er nødvendig for virksomhetens oppgaver og/eller hvor personen det gjelder ikke lenger ønsker å være registrert hos oss. Du kan til enhver tid kontakte oss for å få rettet, begrenset eller bli slettet såfremt vi ikke har en avtalemessig eller rettslig forpliktelse til å oppbevare personopplysningene (eksempelvis garantiansvar til boligkjøpere). Dersom du mener Varmbo ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven har du rett til å sende klage til Datatilsynet som tilsynsmyndighet. Kontakt post@varmbo.no på epost vedrørende ønsker om begrensning, sletting eller endring av personopplysningene dine.

Endringer til personvernerklæringen

Varmbo forbeholder seg retten til å justere og tilpasse denne personvernerklæringen, for eksempel ved endrede regulatoriske krav. Dersom det gjøres endringer av betydning til denne personvernerklæringen, vil du som registrert bli skriftlig informert om dette.

Kontakt oss

I Varmbo er vi opptatt av ditt personvern og at du skal oppleve oss som en seriøs og trygg aktør. Hvis du har spørsmål om ditt personvern er du velkommen til å ta kontakt med oss på post@varmbo.no og vi vil besvare din henvendelse så raskt det lar seg gjøre.