fbpx

Bygg dittdrømmehus

Stolt, kan vi tilby deg en samlet kompetanse under ett tak. I Varmbo har vi bygget hus i nesten tretti år, noe som gjør at du er trygg om du velger oss som din husbygger for ditt drømmehus.

Hos oss finner du konsulenter, arkitekt, ingeniør, interiørkonsulent og byggeledere. Med våre erfarne tømrere med fagbrev - får du spesialister som hjelper deg gjennom hele prosessen.

På denne siden kan du lese mer om prosessen fra idé til ferdig hus. Går du med en tanke eller ønsker å om å skape ditt drømmehus?

Du kan når som helst ta kontakt med oss - og vi kan ta et uforpliktende møte.

 

Book uforpliktende møte!

Veien tildrømmehuset

Finansiering

Byggelån

Tegning

Prosjektering og byggesøknad

Søknadsprosess

Leveransebeskrivelse Tilbud & kontrakt

Tilvalg

Interiør - skap ditt hjem!

Byggefase

Kvalitet i alle ledd

Ditt nye hjem

Overtagelse og oppfølging Tips til vedlikehold av ny bolig

Start:Finansiering

Mange som ønsker å bygge ny bolig, har gjerne et boliglån fra før av.
For at man skal slippe å betale på to lån i byggeperioden, er det smart å få innvilget et byggelån i banken.

Et byggelån gjør at man vanligvis slipper å betale renter eller avdrag månedlig, slik som ved vanlige boliglån. Rentene på byggelånet blir belastet lånet når byggeprosessen er ferdig, og byggelånet blir omgjort til et vanlig boliglån ved overtakelse av den nye boligen.

Du kan lese mer om byggelån på
Melhusbanken sine sider.

Det var lettere enn forventet å skaffe finansiering. Melhusbanken gjorde alt veldig enkelt.

Jesper Mikkelsen

Steg 1:Tegning

Vi vet at ditt drømmehus kanskje kan skille seg ut fra det naboen ønsker seg. Du har kanskje en tanke som du vil få realisert og ønsker skreddersydde løsninger, designet for de som skal bo i boligen eller for fremtidens planer.

Vår arkitekt har tegnet trønderske hjem siden 2000, og tegner både moderne og tradisjonelle hus – akkurat slik du vil ha det.

Det å skape funksjonelle planløsninger er hennes spesialitet, så vi finner garantert løsningen du ønsker i ditt nye hjem.

 

Book uforpliktende møte!

 

Kari Astrid Paulsen

Arkitekt Varmbo

Mitt arbeid handler om å realisere potensialet i et prosjekt, og få puslespillbitene til å falle på plass.

Reguleringsbestemmelser

Det første steget i prosjekteringsfasen er å sette seg inn i reguleringsbestemmelsene i området.
Her kan det være lurt å rådføre seg med noen som sitter med dette til daglig - da man må møte visse krav for å få en godkjent byggesøknad.

Arkitekten kommer til å sette seg inn i disse reguleringene før man starter å tegne opp boligen. Selv om det kan virke som om bestemmelsene setter begrensninger, har arkitekten et øye for å finne løsningene slik du hadde tenkt deg og ønsker deg - om ikke enda bedre og smartere!

Når man tegner opp en bolig som er satt inn i reguleringsbestemmelsene for området hvor din tomt ligger, vil man også sørge for at kravene tilfredstilles godt og dermed gjør byggesøknaden enklere.

Type tomt

Det er veldig vanlig å tro at man må ha en spesiell type tomt for å sette opp bolig. Sjeldent er det tomtens utforming som setter begrensninger - da arkitekten vil sette opp smarte løsninger som passer tomten og dine ønsker perfekt!

Se våre tidligere prosjekter
Prosjekteringsavtale

Som kunde hos Varmbo, vil vi i et oppdrag inngå en prosjekteringsavtale med deg. Dette vurderes ut i fra oppdragets kompleksitet og skreddersøm. Gjennomsnittlig ligger denne prisen på mellom 50.000 – 80.000 kroner. Denne prisen inkluderer konsultasjon og befaring (som er kostnadsfritt).

Dette er en rimelig pris for en arkitekttegnet bolig som er skreddersydd tomten, reguleringsbestemmelser, dine ønsker og behov!

 

Book uforpliktende møte!

 

Tilbud og kontrakt

Nå har du fått tegnet en bolig, finansiering er i orden og det er på tide sette dette til verks!

 

Leveransebeskrivelse

Leveransebeskrivelse, eller prosjektbeskrivelse, er en detaljert beskrivelse av husets oppbygging. Dette blir selve «oppskriften» på huset som deretter sendes ut til våre faste samarbeidspartnere. Her kan for eksempel beskrivelse på rør og elektro stå, slik at vi kan innhente priser for alle involverte i boligbyggingen.

Denne detaljerte prosjektbeskrivelsen gjøres, slik at vi kan sikre at ditt tilbud har den økonomiske sikkerheten som kreves. Da risikerer du ingen ekstrakostnader fra den faste prisen, med mindre du ønsker å endre leveransen.

Du står fritt til å endre leveransen underveis, men man må bare vite at dette må varsles tidligst mulig og medfører ekstra kostnader.

Hvis du har egne entreprenører du ønsker å benytte til for eksempel el- eller rørleveranse, eller kjøkken er vi fleksible på det.

 

Kontrakt

Når vi så har satt opp denne detaljerte leveransebeskrivelsen og innhentet pris fra aktører som skal gjennomføre, blir tiden inne for å skrive kontrakt.

Etter at du har godkjent leveransebeskrivelse, setter vi deretter opp en kontrakt.
Når denne er underskrevet starter den spennende prosessen med å sette opp huset!

 

Book uforpliktende møte!

 

Takk til Varmbobygg etter overlevering av vår husdrøm, godt når det leveres som avtalt og forventet. Profesjonelt fra start til mål, både prosjektering, byggledelse og ikke minst dyktige håndverkere.

Per Kristian Haug Kunde

Vi fikser!Søknadsprosess

Etter signert kontrakt, settes det i gang en søknadsprosess. Dette kan være en ganske kronglete vei å gå, men for deg? Null stress.

Bygger du hus med oss, er det vi som tar oss av byggesøknaden.
Vi har lang erfaring med både nabovarsel, innsigelser fra kommunen, naboklager. Vi benytter oss da av vår kompetanse og fagmiljø for å finne de beste løsningene.

For din del?
Slapp av, vi tar oss av prosessen. I mellomtiden kan du bruke tid på å se på tilvalg for å gjøre ditt hus om til ditt hjem!

Skap ditt hjemTilvalg

Den ferdige boligen vil komme med funksjonelle løsninger som passer deg og dine behov. Du får også levert et tomt lerret, hvor du kan utfolde deg fritt.

Her kan du skape ditt hjem fra bunn av, med ditt uttrykk, din stil - som passer perfekt til de som skal bo i hjemmet.

Mange muligheter

Det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte når det kommer til interiør. Mulighetene er mange - og nesten uendelige. Av og til kan det være vanskelig å sette sammen stiler som man liker. Heldigvis har vi dyktige interiørkonsulenter som gjerne kommer med en veiledning. Dette kan være lurt, slik at du får en gjennomført stil som har ditt personlige preg. Det kan også gjøre det lettere om du gjerne vil mikse mellom forskjellige stiler og har et ønske om å gi hvert rom et unikt uttrykk.

 

Book møte med interiørkonsulent

Jeg kan utfordre kundene våre på material- og fargevalg, for det er noe mange sier de kunne eksperimentert mer med.

Lene Skjærbusdal Interiørkonsulent Varmbo
Hjertet i hjemmet:
kjøkkenet

Plassen hvor familien samles, god mat lages og stemningen settes. Det er derfor en av våre viktigste prioriteringer når vi skal sette vårt preg på hjemmet, da kjøkkenet betyr mye for helhetsinntrykket.

Vi har et godt samarbeid med Sigdal, som leverer komplette kvalitetskjøkken og hvitevarer. Med deres ekspertise, får du god hjelp til å skape selve kjernen i hjemmet!

Sigdal leverer også elegante løsninger for baderom og garderobe. Her får man en unikt utvalg med flotte stiler som passer de fleste uttrykk. Har du behov for eksperthjelp, bidrar Sigdal til å lage skreddersydde løsninger for deg og ditt drømmehjem.

 

Book møte med kjøkkenkonsulent

 

Martha Rugelsjøen

Interiørkonsulent hos Sigdal

Kundens drøm er vår stolthet.

Sigdal tilbyr også flotte løsninger til baderom og garderobe!

 

Finn inspirasjon

Varmbo har egne utstillingsrom hvor du kan hente inspirasjon. Her finner du alt fra valg av parkett til flis og et bredt utvalg av interiørprodukter.

Mange ønsker å endre både farger og materialer og vi prøver å presentere mange mulige løsninger slik at ditt nye hjem blir akkurat slik du hadde sett for deg!

Besøk oss

 

Dette er noen eksempler på ulike type parketter levert av Tarkett.

 

Tidløse farger

Mange ønsker et tidløst uttrykk som er moderne. Hvitt er gjerne det folk tror er den tryggeste løsningen når det kommer til å finne farge som passer alt, men det er ikke alltid dette stemmer. Ved å legge på fargetoner i grå, kan man skape en behagelig stemning og farger som går godt overens med interiøret. Uavhengig om du bytter ut interiørfarge ofte.

Dette er eksempler på tidløse farger.

 

Kvalitet i alle leddByggefasen

Når man bygger hus, starter man alltid med grave- og grunnmursarbeider. Vi samarbeider med faste entreprenører, men du kan også selv stille med entreprenører, så lenge de har godkjent ansvarsrett innen sitt fagområde.

Vår rolle i Varmbo i denne prosessen, er å sørge for effektiv logistikk og god fremdrift.

Kvalitet i alle ledd

For å sikre oss den alle beste kvaliteten, beror vi i Varmbo oss på at vi bygger på tradisjonelt vis.
Vi bruker tømrere med norsk fagbrev som er spesialister innen sitt felt.

For hvert byggelag på huset vil det være to spesialiserte tømrere. De fører kontroll og sjekklister på eget arbeid som også kontrolleres av laget som skal inn etter.

Våre byggeledere har også overordnet kvalitetsansvar i alle ledd.
Dette er et system som er effektivt og kan derfor enkelt tilpasses deg. Hvis du for eksempel ønsker å utføre noe arbeid på egenhånd, eller har egne sideentreprenører som er brukt, står du fritt til å bruke disse. Vi vil uansett kvalitetsjekke om vi er på banen før eller etter Byggelaget.

 

Book uforpliktende møte!

 

Fire arbeidsområder

Byggingen er gjerne delt inn i ulike arbeidsområder.

• Råbygg
• Fasade
• Interiør 1
• Interiør 2

Vi hadde tomt, trua og en visjon. Vi brukte lang tid på å finne et seriøst firma som hadde samme trua på prosjektet som oss. For enkelte firma var prosjektet for lite mens det for andre var for stort.
Med hjelp av Varmbo gikk husdrømmen vår i oppfyllelse. Mange avgjørelser skal tas i prosessen og det er avgjørende å slippe å bekymre seg for kvalitet og oppfølging før, under og etter husbyggingen. Samtidig som vi bygde hus hadde vi tre små barn, var i full jobb og tok etterutdanning i tillegg.
Takket være Varmbo slapp vi denne bekymringen og nådde målet vårt!

Nina Hafsmo Kunde og husbygger

Overtakelse og oppfølgingDitt nye hjem

Når boligen nærmer seg ferdigstillelse kaller vi deg inn til en forhåndsbefaring. Du kan gjerne ha med deg en takstmann eller annen fagperson, om du ønsker det. Her skal vi ha en grundig gjennomgang av hus og leveranse. Når huset så er ferdig søker vi om ferdigattest fra kommunen, og gjennomfører en formell overtakelse av huset, og du kan få flyttet inn i drømmehuset ditt!

Informasjon om alle produkter og materialer i huset ditt, samt bruksanvisning på tekniske installasjoner vil bli samlet og gjort tilgjengelig på Boligmappa.no. Dette er en digital mappe hvor alle dokumentene vil følge huset og dets eiere. Her vil du også finne vedlikeholdsanvisning for å best mulig ivareta huset ditt. Du får også tilgang til et reklamasjonshåndteringssystem hvor du melder inn eventuelle reklamasjoner. Når du har bodd i boligen i et års tid vil vi ta kontakt for en obligatorisk 1-års befaring. Vi stiller med fem års reklamasjonsrett på huset ditt, og du skal være trygg på at dine rettigheter følges opp av oss.

 

Book uforpliktende møte!

 

 

Tips til bruk og vedlikehold av ny bolig

Å være eier av et helt nytt hus er fantastisk, og kanskje den største investeringen dere noen gang kommer til å gjøre. Det er også et stort ansvar og mye å huske på, derfor har vi sjekkliste for deg:

 • Rengjør filteret i kjøkkenviften annenhver måned.
 • Rens sluk og vannlåser to ganger i året.
 • Desinfiser dusjhoder minst en gang i året.
 • Husvask utvendig to ganger i året, vår og høst.
 • Sjekk slanger til oppvaskmaskin og vaskemaskin to ganger i året.
 • Smør og juster hengsler, låser og dører en gang i året.
 • Rens filter i vaske- og oppvaskmaskin to ganger i året.
 • Rengjør avtrekksventiler i våtrom to ganger i året.
 • Bytt filter i ventilasjonsaggregatet minst en gang i året, gjerne på høsten.
 • Kontroller røykvarslere og brannslukningsapparat minst en gang i året.
 • Sett deg inn i dokumenter fra leverandørene, og følg deres råd for bruk og vedlikehold!

Disse punktene gjelder som et minimum av renhold og vedlikehold i ditt nye hjem, og justeres etter bruk.

Det er stor forskjell på hus bygget for 20-50 år siden og i dag, når det kommer til inneklima. En av de største forskjellene er at vi bygger husene helt tette, uten ventiler på vegg eller vindu. I stedet har vi nå balansert ventilasjon som bytter ut luften vi skal puste inn. En av fordelene med det er at vi ikke slipper ut varmen som er inne i huset, og dermed sparer energi. En annen fordel er at luften som kommer utenfra går igjennom et filter før den sendes til rommene, og slik får vi bort støvpartikler og pollen. Filteret byttes minst en gang i året og ventilasjonsanlegget skal alltid være på.

 

 

Et nytt bygg inneholder byggfukt som må tørke ut, samtidig som avdunsting fra materialer og overflatebehandling er størst når boligen er ny. Det er også viktig for å unngå heksesot – som kan oppstå når avdampingsstoffer fra moderne byggevarer reagerer med sotpartikler og fester seg innvendig til overflater. Varme fører til at luften kjennes tørr, så sørg for å holde en jevn og ikke for høy temperatur. Noen velger å investere i en luftfukter, men alt av for eksempel matlaging, potteplanter og dusjing vil tilføre luften fuktighet.

Alle overflater i boligen bør tilrettelegges for enkelt og riktig renhold, og bruk av feil vaskemiddel kan skade overflatene som rengjøres. Riktig valg av rengjøringsmiddel og behersket bruk av vann er gode vaskeråd. Bruk også gjerne tørre rengjøringsmetoder, og husk at syntetiske mopper er minst like effektive som våte kluter.

 

Book uforpliktende møte!